Bevat:tarwe, melk (incl. lactose), cashewnoten, Serveersuggestie : verse basilicum
Lasagne zonder vlees bereid met zuiderse groenten (courgette, paprika, aubergines, tomaten,…), mozarella, emmentaler en pasta.
Bevat:tarwe, melk (incl. lactose), cashewnoten,
Huisbereide bolognaisesaus.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.
Bevat:gerst, selderij, mosterd, Serveersuggestie: peterselie
Stoofvlees (of suddervlees) is een Belgische klassieker en wordt meestal uit het voorkwartier van het rund gehaald. Het vlees is wat taaier en wordt gedurende lange tijd gegaard met water, vaak ook met bier of wijn. Het vlees is hoofdzakelijk afkomstig van veel gebruikte spieren zoals nek of schouder. Na het sudderen valt het vlees in draden uit elkaar. Soms worden er andere ingrediënten met het vlees meegestoofd voor de smaak of om het vlees mals te maken, zoals uien, een tomaat, laurierblaadjes of kruidnagels.
Gemarineerde kippenbil. Gemarineerd is een bereidingswijze waarbij men vlees in een marinade heeft laten rusten. Marinade is een aromatische vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser maken van het vlees.
Saté bestaande uit stukjes kalkoenvlees op een dunne spies.