Serveersuggestie: tijm
Het vlees van de schouder van het lam wordt voor verschillende bereidingen met lam gebruikt. Ofwel in zijn geheel als gebraad ofwel gesneden voor in ragout, stoofschotels…
Deze kleine stukjes lamsvlees, afkomstig van de bout, de nek, de borst en de schouder van het lam, zijn ideaal voor in een stoofpot.
Dit taai vlees is doorweven met zeer kleine zenuwen en pezen. Het dient dan ook gedurende een lange tijd op een laag vuurtje bereid te worden. Op die manier komt het collageen in het bindweefsel vrij, wordt het vlees mals en krijgt het vlees zijn specifieke smaak.
Hespengebraad is afkomstig van het heupstuk van het varken. Bij het bereiden dient met op te letten niet te lang te braden, want dan wordt het vlees iets droger.
Half-om-half gemalen vlees afkomstig van varken en rund.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.