Serveersuggestie: peterselie
De filet pur of ossenhaas bevindt zich op de rug bij de lende van het rund. Uit deze runderfilet worden onder andere de Chateaubriand, Tournedos en Filet mignon gesneden. In zijn geheel kan de filet pur als braadvlees bereid worden.
Half-om-half gemalen vlees afkomstig van varken en rund.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.
Dit taai vlees is doorweven met zeer kleine zenuwen en pezen. Het dient dan ook gedurende een lange tijd op een laag vuurtje bereid te worden. Op die manier komt het collageen in het bindweefsel vrij, wordt het vlees mals en krijgt het vlees zijn specifieke smaak.
Gehakt bereid met 100% kalfsvlees.
Beenham wordt verkregen na een inzoutingsperiode en specifiek rijpingsproces dat enkele maanden duurt. Op die manier wordt een heerlijke ham verkregen met een verfijnde smaak.